SKOGSPRODUKTER

Gripsåg med oscillerande motorsåg MW-SERIEN
Gripsågen med oscillerande motorsågsaggregat, är speciellt utformad för avverkning av träd eller avgreningar, i total säkerhet. Den är särskilt lämplig för användning på sluttningar, floder, träskmarker, vägar, järnvägar och i stadsmiljöer där träd skall tas ner eller beskäras. Fästet är utrustat med en motorsåg, komplett med fjädring och en lutningsanordning som bevarar motorsågstången från skada under skärningsfasen (som tillval i ”kort” version). Den kan levereras i ”MW580 kort” -versionen, utrustad med en enda gripare, lämplig för teleskopisk hanterare eller grävmaskin; eller helt tillval med dubbelgrepp ”MW580 lång”. Den skjuvade kedjesågen gör det möjligt att skära diametrar upp till 750 mm. och tack vare dess hastighet, säkerställer det hög produktivitet.
Gripkap PW-SERIEN
PW-serien är resultatet av ett innovativt projekt som utökar utbudet av CMB-utrustning inom skogsbrukssektorn. De är extremt mångsidiga och möjliggör en snabb och säker skärning av träden och insamling av buskar på platt land, på sluttningar och i myrer. Den används även vid underhåll av vägar och stigar. Skärmekanismen är robust och materialet som används gör det möjligt att minimera slitage och underhåll av utrustningen. Tack vare plockarmen kan utrustningen endast användas för hantering av stockar. Byte av bladet är extremt enkelt och snabbt, vilket gör det möjligt att minimera maskinens driftstopp.

Timmergripar PT-SERIEN
PT-serien gripar används på lastbilskranar för stockar och olika trämaterial. Tack vare den speciella formen och den höga klämkraften och den dubbla anslutningsstången används gripen även under de mest krävande förhållandena. PT gripen kan levereras med en oscillerande krok eller utrustad med ett hydrauliskt rotationssystem PT gripen är naturligtvis tillverkad av HARDOX.